Bucuria de a fi pe mălai


Asta cu mălaiu’ am scos-o din străfundurile puţului gândirii de moldoveancă iubitoare de mămăligă şi se referă la persoanele alea care au depăşit stadiul de Duracell la capitolul energie. Dacă vorbim despre adulţi, există specimene care sunt pe mălai din născare şi altele pe care le apucă această stare ocazional.

Când ne referim, însă, la copii, marea lor majoritate funcţionează pe praful auriu din porumb. Poţi fi mămăligă, sau poţi fi pe mălai – adică să ai accese de logoree, să zburzi ca un ied nebun, să scoţi numai dude pe gură şi să ţopăi de sandilău, toate astea pentru că te simţi bine şi te doare fix în pix de restul. Oameni, lucruri, păreri etc.

Iar copiii excelează la aşa ceva, aşa cum am făcut-o cu toţii până să vină soţietatea să ne zică că nu-i frumos aşa, că estem adulţi responsabili şi serioşi care trebuie să plătească taxe, să fie respectabili, să muncească ca boii la jug. Mălaiu’ nu e ca proasta educaţie, e ca bucuria tâmpă de a te prosti şi de a da în mintea…copiiilor. Uneori, poţi să o faci individual, alături de alţi trăgători pe nas de mălai (majori) sau alături de cei mici. Cam cum se poate observa în clipul de mai jos.

Puştoaica este de comă şi clar pe un mălai de o calitate superioară. Şi nu o doare nicăieri de faptul că este pe un peron la o staţie de metrou, că se uită lumea la ea, nici nu urlă, nici nu e pusă la colţ de maica-sa şi învăţată să stea locului că nu e frumos.  E doar un dans, pe o muzică şi o bucurie pură de a fi copil şi a-ţi aduce aminte de vremurile bune când erai şi tu pe mălai. Zboing zboing zboing!

Fii pe mălai! Au alţii grijă să te facă mămăligă.

giphy (2)

Anunțuri

Posted on 24 Iunie 2016, in Litera proprie and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s